S-a stiut din totdeauna ca morcovii sunt alimente sanatoase, in special pentru ochi, piele, dantura si sistemul digestiv. Datorita proprietatilor sale benefice, aceasta leguma este folosita in multe terapii pe baza de sucuri. Este bine sa beti suc din morcovi si iata de ce spun asta:Sucul de morcovi este bogat in vitamina A

Toata lumea stie ca aceasta leguma contine foarte multa vitamina A. 200 ml de suc din morcovi va poate conferi pana la 800% din doza zilnic recomandata a respectivei vitamine. Probabil ca deja stiti ca vitamina A este benefica pentru ochi, deci consumul regulat al acestui suc va poate ajuta sa va mentineti o vedere cat mai buna.

In plus, vitamina A este necesara pentru dezvoltarea tesuturilor, in special pentru cele din zonele scheletice.

Sucul de morcovi este bogat in vitamina C

Sucul de morcovi contine si enorm de multa vitamina C. Consumul a 200 ml de suc pur din morcovi va poate conferi pana la 35% din doza zilnic recomandata de vitamina, care este utila mai multor procese din corp. Unul dintre respectivele procese este productia de colagen din piele, din dinti, oase si membranele mucoase.

Vitamina C este vitala si pentru eliminarea deseurilor pentru ca este un antioxidant. Adaugati cateva afine, lamai sau portocale in sucul de morcovi iar bautura creata va fi o sursa completa si zilnica de vitamina C.

Sucul de morcovi este bogat in potasiu

Sucul de morcovi contine potasiu, care este un mineral important in mentinerea unui bun echilibru dintre electroliti si apa in celulele din corp. Potasiul mai este necesar si pentru asigurarea faptului ca miscarea muschilor nu va deveni o problema la un moment dat.

Impreuna cu o cantitate suficienta a acestui mineral in corp, hipokaliemia, spasmele musculare, acneea si uscarea pielii pot fi evitate. 200 ml de suc din morcovi va confera pana la 10% din doza zilnic necesara de potasiu.

Totusi, luati aminte de faptul ca nu ar trebui sa aveti o cantitate exagerata de potasiu in corp daca suferiti de boli renale.

Sucul de morcovi nu are multe calorii

Daca aveti grija de siluetele voastre, caloriile nu ar trebui sa fie ceva la care sa va ganditi in momentul in care consumati suc de morcovi. 200 ml de suc au pana in 80 de calorii, fiind o alegere excelenta pentru persoanele aflate la dieta.

Nivelul scazut de calorii poate fi marit putin daca adaugati lapte, iaurt cu fructe sau inghetata. Daca nu va doriti acele calorii in plus, pur si simplu lasati-l asa.

Morcovii sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale. In loc sa beti cafea dimineata, de ce sa nu beti suc de morcovi? Prezinta numeroase beneficii pentru sanatate si este perfect pentru curatarea corpului.