
Precum sugereaza si numele, polipii la vezica biliara sunt mici excrescente in vezica biliara. Aceasta este un organ mic, in forma de sac, localizat sub ficat. Functia principala a structurii respective este sa depoziteze bila, un fluid ce faciliteaza functiile procesului de digestie dupa ce a fost secretat de ficat si anterior eliberarii prin intestin.Incidenta polipilor la vezica biliara este de fapt foarte intalnita. In majoritatea cazurilor, aceste mici excrescente nu ar trebui sa va alarmeze, in special daca sunt formate doar din colesterol. Ati putea avea deja asa ceva in vezica biliara si sa nu stiti pentru ca nu cauzeaza niciun simptom.
Cu toate acestea, exista si cazuri in care polipii la vezica biliara sa fie de fapt tumori ce s-au dezvoltat in organ. Totusi, asta nu inseamna ca o persoana la care s-au depistat polipi ar trebui sa se panicheze. Unele dintre acele mici tumori sunt benigne – nu devin canceroase si nu adera la alte tesuturi invecinate sau alte zone din corp.
Insa, unii polipi la vezica biliara ce sunt detectati a fi tumori, pot fi cancerosi. Acestia trebuie monitorizati cu atentie de catre specialisti pentru a se putea administra un tratament imediat ce apar schimbari suspicioase. Care poate fi indicatorul ce ne poate spune daca aceste excrescente sunt benigne sau canceroase? Dimensiunea lor.
Conform medicilor, polipii la vezica biliara care masoara 1 centimetru sau mai putin sunt, cel mai probabil, benigni. Se considera ca astfel tumori au sanse mult mai mici de a deveni canceroase. Doar atunci cand trec de 1 centimetru este nevoie de anumite masuri. Acest lucru se aplica in special acelora care sunt de 1.5 centimetri sau mai mari deoarece se considera a prezenta 70% sanse de continut canceros.
Deci, cum se descopera polipii la vezica biliara si cum se masoara in dimensiune? Prin proceduri de diagnosticare. Precum am mentionat mai devreme, s-ar putea ca prezenta acestora sa nu implice niciun simptom, ascunzand-se in vezica biliara fara cunostinta individului.
Totusi, exista unele cazuri in care persoana afectata sa simta durere provenind din zona abdominala in care se afla vezica biliara. Acest tip de durere se numeste colica biliara. De cele mai multe ori, piatra la vezica biliara este vinovata pentru respectiva senzatie de durere. Dar daca nu au fost gasiti in urma unor teste de diagnosticare, polipii la vezica biliara sunt, cel mai probabil, cauza pentru un astfel de simptom.
Pentru ca un specialist sa poata analiza corect vezica biliara si pentru a putea verifica daca exista polipi, este nevoie de un test cu ultrasunete. Prin intermediul acestei proceduri de diagnosticare, un doctor este capabil sa determine numarul de excrescente prezente si dimensiunea acestora.
Atunci cand sunt descoperite proeminente mai mari, prin intermediul unor proceduri precum tomografii computerizate (TC) si scanari tomografice prin emisie de pozitroni (PET), se poate evalua probabilitatea de prezenta a celulelor canceroase in polipii evaluati. Aceste teste de diagnosticare sunt efectuate pentru monitorizarea polipilor la vezica biliara si pentru recunoasterea schimbarilor suspicioase care pot indica dezvoltarea cancerului.
In functie de anumiti factori, s-ar putea sau nu ca polipii sa fie indepartati. Mai exact, excrescentele care prezinta sanse mici de cancer pentru ca masoara mai putin de centimetru, ar putea sa nu fie extirpate, desi se recomanda ca acestea sa fie atent monitorizate. Conform expertilor, monitorizarea ar trebui facuta la fiecare 3 pana la 6 luni. Iar asta ar putea dura pentru cativa ani. Supravegherea ar putea fi incetata daca nu s-au putut vedea modificari anormale a polipilor in decursul perioadei respective.
In mod normal, proeminentele suspectate sau cele care par a fi canceroase sunt eliminate prin intermediul interventiilor chirurgicale. Uneori, este nevoie de o procedura numita colecistectomie. Aceasta implica scoaterea intregii vezici biliare pentru prevenirea dezvoltarii cancerului datorat polipilor maligni.
Sunt impresionat de diversitatea ideilor prezentate in acest articol si de modul clar in care sunt explicate. Multumesc autorului pentru informatiile utile oferite si voi reveni cu siguranta pentru mai multe sfaturi.
Este impresionant cat de multe posibilitati exista in mediul online pentru a castiga bani. Am invatat multe lucruri noi din acest articol si sunt hotarat sa le pun in practica pentru a-mi creste veniturile.
Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca m-a inspirat sa imi dezvolt propriul blog si sa incerc sa castig bani online. Nu stiam ca exista atatea modalitati diferite de a face acest lucru.
Articolul este foarte interesant si mi-a oferit multe informatii noi despre cum sa faci bani online. Sunt de acord cu ideea ca trebuie sa fii perseverent si sa muncesti din greu pentru a reusi in acest domeniu.