Atacul cerebral poate avea consecinte ce va pot pune viata in pericol dar exista o metoda prin care sa recunoasteti semnalele de alarma transmise de catre corp inainte de declansare. Este printre principalele cauze de deces in SUA si deci, ar trebui sa acordati mai multa atentie la diferite schimbari corporale anormale si sa actonati imediat.Ce este atacul cerebral?
Atacul cerebral apare in momentul in care alimentarea cu sange catre creier este blocata sau intrerupta din diverse motive. Controlul asupra perceptiei, miscarii, vorbirii dar si a altor functii mentale si corporale sunt ingreunate, marindu-se eventualitatea pierderii constiintei.

Intreruperea circulatiei sangelui catre creier poate rezulta intr-un atac cerebral, iar acesta se poate manifesta prin doua forme de baza, ambele atentand la viata.

Cele doua tipuri de atac cerebral:
1. Atacul cerebral ischemic
Este cel mai obisnuit tip de atac cerebral si este cauzat de blocarea sau ingustarea arterelor catre creier, reducand fluxul de sange.

2. Atacul cerebral hemoragic
Este un tip mai putin uzual si este cauzat de sangerari in creier.

Semnele alarmante ale atacului cerebral:
Uneori, un atac cerebral se poate dezvolta gradual. De cele mai multe ori, veti prezenta unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome subite:

• AMORTEALA subita sau senzatia de slabiciune in maini, fata sau picioare, in special pe una dintre laturile corpului
• CONFUZIE subita, intalnind dificultati de vorbire sau de percepere a limbajului
• PROBLEME DE VEDERE subite, intr-unul sau ambii ochi
• PROBLEME DE LOCOMOTIE subite, pierderea coordonarii sau a echilibrului si ameteala
• DURERI SEVERE si subite DE CAP, fara o cauza cunoscuta

Preventia atacului cerebral:
Preventia este cel mai bun tratament pentru atacul cerebral. Puteti urma pasii de mai jos pentru a minimiza factorii de risc ce va pun in pericol.

• Beti alcool cu moderatie
• Faceti exercitii in mod regulat
• Mancati mai multa fasole, mai multe nuci si legume
• Mancati fructe de mare in locul puiului sau a carnurilor rosii
• Limitati-va consumul de grasimi, zaharuri si cereale rafinate
• Lasati-va de fumat

4 thoughts on “Semnele atacului cerebral: corpul le va transmite inainte ca acesta sa loveasca

  1. Articolul ofera solutii clare si practice pentru a reduce cantitatea de deseurilor pe care o generam zilnic. Este esential sa ne implicam activ in aceasta lupta impotriva poluarii si sa fim parte a schimbarii pozitive.

  2. Consider ca este o lectura obligatorie pentru oricine doreste sa inteleaga mai bine impactul deseurilor asupra planetei noastre. Sunt convins ca fiecare gest conteaza si cu totii putem contribui la reducerea poluarii.

  3. Am fost impresionat de statistici si studiile prezentate in articol, care arata clar necesitatea unei schimbari in comportamentul nostru fata de consumul de plastic. Sper ca tot mai multe persoane sa devina constiente de aceasta problema si sa actioneze in consecinta.

  4. Articolul este foarte captivant, mi-a placut modul in care au fost prezentate informatiile despre subiect. Este important sa constientizam impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator si sa luam masuri pentru a reduce deseurile.

Comments are closed.