O intrebare comuna si un subiect de dezbatere foarte fierbinte este: tara din care provine pielea de vaca conteaza cu adevarat? Raspunsul scurt este: DA! Absolut!

Cunoscute in industrie ca standardul universal pentru piele de vaca de cea mai inalta calitate, covoarele braziliene tin ferm coroana pentru ca sunt cele mai bune piei de vaca pe care banii le pot cumpara. Desi este mai scump, primesti cu adevarat ceea ce platesti.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale realizarii unui covor din piele de vaca de calitate este procesul de tabacire utilizat. Am discutat cu unul dintre reprezentatii Mango+Bloom si acesta ne-a spus „toate pieile noastre de bovine braziliene folosesc ceea ce se numeste procesul de bronzare cu crom, care este un proces extins, in mai multe etape, care dureaza ore si ore de la inceput pana la sfarsit, rezultand in final covoare din piele braziliene de calitate exceptionala.”

Tabacariile braziliene sunt cunoscute ca tabacesc pieile pentru perioade de pana la 8 sau mai multe ore la un moment dat, pentru a se asigura ca pielea este complet durabila, nu se onduleaza, nu miroase si ramane un aspect nou ani la rand.

Datorita climei si procesului de tabacire folosit in tabacariile braziliene, pieile din aceasta regiune sunt in mod natural mai groase, suple si mult mai putin predispuse la ondulare din cauza grosimii suplimentare a pielii.

Tabacariile braziliene au stapanit arta modelarii pieilor in timpul procesului de tabacire. Brazilia, cunoscuta drept standardul universal de calitate pentru industria pielii de vaca, a dezvoltat o metoda de taiere si tunderea fiecarei piei la forma perfecta pe care o vedeti in atat de multe imagini si reviste de decor.

In timp ce covoarele braziliene din piele de vaca sunt crème de la crème a ceea ce ar trebui sa fie standardele de calitate, multi clienti nu sunt atrasi de preturile in general mai mari.

Pieile europene pot pastra acelasi nivel ridicat de calitate, mai ales daca vorbim de Tarile de Jos, tara este cunoscuta pentru metodele traditionale de a realiza covoare din blana de oaie tabacite si piei de vaca de calitate.

In timp ce covoarele braziliene au o calitate semnificativ mai mare in ansamblu, pielea de vaca europeana nu este deloc inferioara. Procesul de bronzare este, de asemenea, foarte asemanator, ceea ce este standardul industriei pentru calitate, bronzarea cu crom.

Pieile de vaca europene vor arata, de asemenea, diferit fata de pieile braziliene. Rasele europene pot arata adesea mai bine decat braziliene! Cu toate acestea, pieile europene vor fi considerabil mai subtiri decat omologii lor brazilieni.

In cele din urma, atunci cand alegi un covor din piele de vaca pentru casa ta, primesti cu adevarat ceea ce platesti, dar intodeauna verifica calitatea pieii inainte de achizitie.

3 thoughts on “Conteaza tara de origine cand alegem un covor din piele de vaca?

  1. Ma bucur ca exista initiativa Gomi.ro care promoveaza reciclarea si colectarea corecta a deseurilor electronice. Este important sa sprijinim astfel de proiecte si sa contribuim activ la reducerea impactului negativ al acestor deseuri asupra mediului.

  2. Sunt impresionat de numarul mare de deseuri electronice generate la nivel global si de faptul ca multe dintre acestea ajung in tari in curs de dezvoltare, unde sunt gestionate necorespunzator. Este nevoie de o abordare mai responsabila din partea noastra pentru a proteja mediul si sanatatea publica.

  3. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis ochii asupra impactului pe care il au deseurile electronice asupra mediului inconjurator. Este important sa constientizam pericolele acestor deseuri si sa actionam in mod responsabil pentru a le recicla sau elimina corect.

Comments are closed.