Pozitia voastra de dormit este cea in care va simtiti cel mai confortabil. Dar stiati ca daca alegeti sa dormiti pe partea stanga, aceasta va poate aduce anumite avantaje? Iata cateva motive pentru care ar trebui sa-i acordati acestei pozitii o sansa:Sustine drenajul sistemului limfatic
Sistemul limfatic indeplineste mai multe roluri, iar unul dintre ele este sa elimine toxinele si alte impuritati din corp. Expertii spun ca sistemul limfatic se dreneaza prin asa numitul canal toracic, care este situat pe partea stanga a corpului.

Din acest motiv, dormitul pe partea stanga va poate ajuta prin facilitarea si accelerarea eliminarii oricaror elemente ce nu isi au locul in corp. Din moment ce sistemul limfatic colecteaza proteinele si alte substante ce au evadat din celule, dormitul pe partea stanga poate ajuta la colectarea deseurilor si indreptarea lor catre punctele corecte.

Ii permite splinei sa isi indeplineasca sarcinile mult mai bine
Splina este un organ de dimensiuni mai mari, care face parte din sistemul limfatic. Dormitul pe partea stanga va ajuta splina sa isi indeplineasca munca mult mai eficient in timp ce dormiti, pentru ca este situata pe partea stanga a corpului.

Prin alegerea acestei pozitii, gravitatia ajuta fluxul de sange sa ajunga mult mai usor la splina, permitandu-i acestei structuri mari din spatele stomacului sa filtreze impuritatile.

Activeaza intestinele pentru a elimina deseurile
Jonctiunea dintre intestinul subtire si cel gros este localizata pe partea stanga a corpului, intr-un loc numit valva ileocecala sau VI.

Exact din acest motiv, dormitul pe partea stanga poate ajuta la eliminarea corecta a deseurilor, prin faptul ca incurajeaza transferul dintre intestinul subtire si cel gros. Permitandu-i gravitatiei sa participe la actiune, se faciliteaza miscarea corecta a intestinelor.

Previne arsurile gastrice din timpul noptii
Aveti reflux de acid, boala de reflux gastroesofagian sau GERD? Ar fi mai bine sa va pozitionati pe partea stanga atunci cand va culcati. In aceasta pozitie, stomacul este situat sub cardia, care conecteaza esofagul de stomac.

Prin faptul ca va aflati pe partea stanga a corpului, continutul din stomac este protejat din a se reintoarce pe esofag, salvandu-va de refluxul de acid sau GERD pe timpul noptii.

Nu stresati ficatul
Deoarece ficatul este localizat pe partea dreapta a corpului, este foarte probabil ca acesta sa devina congestionat daca alegeti sa dormiti pe partea respectiva. Partea stanga poate proteja ca toxinele si alte substante, toate fiind neutralizate de catre ficat inainte de a fi eliminate din corp, sa se adune in ficat.

Faciliteaza functiile normale ale inimii
Pentru ca partea stanga a inimii este cea care pompeaza mai mult sange prin corp, are sens sa dormiti pe aceasta parte si sa ajutati inima sa isi faca treaba mai bine.

Daca dormiti pe partea stanga, ii veti permite sistemului circulator sa beneficieze de efectul gravitatiei, in special in zona aortei si a venei cave inferioare sau VCI, o vena larga care transporta sangele oxigenat catre inima si care se afla in dreapta coloanei vertebrale.

Este benefica pentru femeile insarcinate
Desi nu este nicio problema daca dormiti pe partea dreapta in timpul sarcinii, alegerea partii stangi pentru somn va poate permite sa va bucurati de ceva mai multe beneficii. Acest lucru este in special adevarat in timpul ultimului trimestru de sarcina.

Alegerea partii stangi pentru a dormi va va proteja ficatul de o greutate daunatoare, permitandu-i sa isi duca diferitele functii la capat fara probleme. Se spune ca dormitul pe partea stanga ajuta si pentru o circulatie mai buna in timpul sarcinii.

2 thoughts on “Va puteti bucura de aceste beneficii pentru sanatate daca dormiti pe partea stanga

  1. Am fost impresionat de statistici prezentate in acest articol referitoare la cantitatea de deseuri generate la nivel global si la modul in care acestea afecteaza ecosistemele. Este necesar sa ne implicam activ in reducerea poluarii si in promovarea unui mediu mai curat.

  2. Articolul de pe https://www.gomi.ro/?p=75 prezinta o perspectiva interesanta asupra impactului poluarii asupra mediului inconjurator. Este important sa constientizam efectele negative ale deseurilor si sa luam masuri pentru protejarea naturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *