Un studiu recent efectuat ne recomanda sa scadem din consumul de sodiu cu cel putin un sfert din total. Astfel, se pot preveni peste jumatate de milion de decese in SUA in urmatorul deceniu.
Un American obisnuit consuma aproximativ 3 600 mg. de sodiu in fiecare zi iar recomandarea nationala pentru un adult sanatos este de 1 500 mg. pe zi. Deci avem de unde sa mai taiem din portie.

Cercetari

Autorul studiului de la Universitatea din California relateaza ca „Reducerea graduala a consumul de sare este un aspect la care multe state din intreaga lume lucreaza, fiecare prin metoda sa.”

Cea mai mare parte din volumul de sodiu provine de la diferite tipuri de mancaruri procesate. Prin urmare, reducerea consumului de sodiu este importanta pentru toata lumea, nu doar pentru o anumita categorie mica de oameni care sunt sensibili la sare.

Pentru aceste cercetari, oamenii de stiinta au rulat cel putin trei scenarii de reducere a volumului de sare prin simulari computerizate, care preziceau cum o dieta cu un continut scazut de sodiu poate influenta riscul unui individ de a avea o tensiune arteriala marita sau sa moara din cauza unor boli cardiovasculare.

Concluzie

Ca urmare a declinului lent in privinta consumului mediu de sodiu pe durata a 10 ani, cercetatorii au calculat ca de la 280 000 pana la 500 000 de Americani ar fi astfel salvati in decursul urmatorului deceniu, cu conditia sa se ajunga la valoarea de aproximativ 2 200 mg. de sare pe zi.

Pentru persoanele care doresc sa faca aceasta tranzitie, expertii le recomanda sa faca mici schimbari in dieta. Transformati-va dieta pentru a putea consuma mai multe fructe si legume proaspete si stati departe de mancarurile procesate.

3 thoughts on “Studiile ne recomanda sa reducem cantitatea de sodiu cu un sfert din consumul normal

  1. Sunt impresionat de statisticile prezentate in acest articol. Nu m-am gandit niciodata la impactul pe care il are reciclarea asupra economiei si cresterii locurilor de munca. Este motivant sa vad cum fiecare dintre noi poate contribui la dezvoltarea durabila prin simpla actiune de a recicla.

  2. Am apreciat modul in care autorul a prezentat beneficiile reciclarii si efectele negative ale poluarii. Mi-a placut faptul ca au fost oferite solutii concrete pentru a reduce cantitatea de deseuri generate. Este un articol informativ si educativ.

  3. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis ochii asupra importantei reciclarii. M-am simtit inspirat sa incep sa reciclez si sa incurajez si pe altii sa faca acelasi lucru. Este un subiect important pentru protejarea mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *