Frunzele de graviola sunt considerate a fi unele dintre cele mai benefice plante pentru sanatatea umana. Provin de la pomul de graviola. Avand numele stiintific de Annona muricata, fructul de graviola este intalnit in zonele tropicale ale Statelor Unite si se cultiva la scara larga. In continuare, vom prezenta unele dintre folosintele sale si cateva beneficii pentru sanatate pe care le pot induce frunzele de graviola.Frunzele de graviola pot fi folosite ca tratament pentru tulburarile vasculare
Unul dintre beneficiile frunzelor de graviola se manifesta prin abilitatea lor de a controla tulburarile vasculare, precum anemia. Conform Viral Creek, planta este foarte bogata in fier, deci este capabila sa creasca numarul de eritrocite al unei persoane.

Astfel, poate ajuta la tratarea unor probleme precum anemia sau hipertensiunea. Graviola prezinta si proprietati antibacteriene ce ii permit sa vindece infectiile. Conform publicatiei, frunzele plantei pot fi aplicate asupra taieturilor, ranilor sau zonelor dureroase; comparativ cu neaplicarea niciunui remediu, aplicarea frunzelor va reusi sa grabeasca procesul de vindecare.

Frunzele de graviola si sanatatea digestiva
Frunzele de graviola pot ajuta la promovarea sanatatii sistemului digestiv. Conform Find Home Remedy, frunzele pot participa la controlul diareii si a constipatiei, doua dintre cele mai frecvente probleme gastrointestinale. Asa cum este prezentat in publicatie, fructul este stors iar sucul este adaugat intr-un pahar cu apa. Apoi, se consuma amestecul rezultat; unui copil mic ce sufera de diaree i se pot administra doua sau trei lingurite din amestec.

Planta este bogata si in fibre, ceea ce ii permite sa ajute motilitatea intestinala, stopand constipatia. Mai mult, fibrele din frunzele de graviola permit intarirea scaunului, sustinand astfel o eliminare eficienta. Ca bonus, preparatul poate fi consumat de doua ori pe zi pentru a trata hemoroizii.

Frunzele de graviola si diabetul
Frunzele de graviola pot sa mentina diabetul sub control. Conform Style Craze, frunzele respective pot stabiliza nivelul de zahar din sange si il pot readuce la limitele normale. Precum este descris in publicatie, extractul din frunzele de graviola poate fi utilizat precum un remediu natural impotriva diabetului. Este vital sa tineti minte ca o variatie normala a nivelului de zahar in sange este intre 70 si 120 mg/dl.

Frunzele de graviola si cancerul
Frunzele de graviola pot contribui la gestionarea cancerului. Conform Dr. Health Benefits, studiile au demonstrat ca frunzele sunt destul de puternice din punct de vedere al capacitatii de aparare a pacientului in fata diferitelor forme de cancer, precum cel de prostata, la colon, la plamani si la san, ultima fiind una dintre cele mai comune forme de cancer.

Potrivit studiilor si precum este citat de publicatie, frunzele de graviola contin unii compusi ce previn dezvoltarea sau cresterea celulelor canceroase. Astfel, vor fi capabile sa trateze cancerul mult mai usor si intr-un mod mai natural.

Frunzele de graviola sub forma de antioxidanti
Frunzele de graviola actioneaza precum niste antioxidanti in corp. Acestia ajuta la curatarea corpului si ii permit sa scape de substantele nocive, precum toxinele sau radicalii liberi.

Frunzele pot fi pregatite sub forma de ceai; potrivit Dr. Health Benefits, adaugati apa calda intr-o cana. Apoi, trei pana la cinci frunze proaspete sau uscate de graviola sunt sfaramate in parti mai mici si adaugate in apa calda. Preparatul este lasat la infuzat pentru 30 de minute; dupa, ceaiul trebuie strecurat. Puteti adauga si zahar sau miere in ceai daca va doriti sa acoperiti gustul putin amarui.

Frunzele de graviola si reumatismul
In ceea ce priveste sanatatea oaselor si a articulatiilor, frunzele de graviola pot combate reumatismul. Conform Time for Natural Healthcare, graviola prezinta cateva beneficii antiinflamatoare, care vor ajuta la diminuarea semnelor sau simptomelor asociate respectivei boli.

Extractul din frunze poate fi aplicat pe piele pentru a trata durerile musculare sau articulare; inainte de a aplica pasta asupra zonelor afectate, puteti obtine extractul prin fierberea si strivirea ulterioara a frunzelor.

Frunzele de graviola sunt unele dintre cele mai sanatoase plante de care oamenii pot dispune in zilele noastre. Cand sunt utilizate, au puterea de a imbunatati starea de sanatate si preveni imbolnavirea.