Mustele sunt, fara dar si poate, o mare bataie de cap, fie ca sunteti in casa sau afara. Pe langa asta, sunt considerate si focare de infectie pentru ca sunt purtatoare a unui milion de bacterii ce pot proveni din materii fecale, mancare alterata sau pubele de gunoi. Bacteriile pot fi transmise catre mancarea pe care urmeaza sa o consumati sau direct pe piele.Astfel, pot sa apara febra tifoida, diareea, dizenterie si holera, printre multe altele. Binenteles, exista pesticide pe care le puteti folosi ca sa scapati de ele, dar puteti opta si pentru alte metode care nu implica folosirea substantelor chimice.

1. Doar o punga cu apa
Aveti nevoie doar de o punga goala de plastic, care sa poata tine un litru de apa. Umpleti-o pe jumatate si legati-o folosind un elastic sau o sfoara. Agatati-o deasupra intrarilor si veti vedea cum mustele nu va mai intra in casa.

2. Otetul de mere pentru muste betive
Va trebui sa incalziti ½ de cana de otet de mere si sa puneti continutul intr-un borcan. Faceti cateva gauri in capac sau folositi o palnie. Lasati borcanul pentru o zi in zona in care vedeti mai multe muste, iar acestea vor intra in borcan, nestiind cum sa scape.

3. Solutie repelenta cu vodca
Daca vi se pare ca mustele va iubesc, folositi o solutie repelenta formata din o cana de vodca, doua lingurite de suc din aloe vera, ½ lingurita de ulei esential si o lingurita de ulei din eucalipt de lamaie. Puneti amestecul intr-o sticla cu pulverizator si aplicati-l pe piele sau oriunde vedeti ca se aduna muste.

4. Cuisoare si Lamaie
Veti avea nevoie de doua lamai taiate pe jumatate. Bagati aprox. 6 pana la 12 seminte de cuisoare in fiecare jumatate. Partea taiata ar trebui sa ramana cu fata in sus pentru a tine mustele departe.

5. Spray rapid cu lemongrass
Folosind 10 sau 12 picaturi de ulei esential din lemongrass in combinatie cu apa calda, puteti folosi amestecul pe geamuri, usi ori direct pe muste.

6. Benzi cu ulei de eucalipt
Pe cateva bucati de material sau pe niste panglici, picurati cativa stropi de ulei de eucalipt. Atarnati fasiile de material pe cadrele geamurilor sau in apropierea usilor pentru a tine mustele departe.

Este foarte usor sa faceti mustele sa zboare din casele voastre folosind doar remedii naturale. Precum tantarii, este bine sa eliminam mustele prin distrugerea locurilor in care se inmultesc. Poate fi destul de dificil, dar prefera sa se inmulteasca pe suprafete drepte si netede. Trebuie doar sa curatati zonele in care le vedeti ca s-au asezat si sa scapati de orice obiecte credeti ca le-ar putea atrage, precum petele de mancare sau gunoiul.