Indigestia, numita si dispepsie, este una dintre cele mai comune probleme ce afecteaza sistemul digestiv.
Este termenul general asociat unui disconfort sau a unei dureri recurente si persistente in zona superioara a abdomenului. In cele ce urmeaza vom discuta despre cauzele, semnele, simptomele si tratamentele naturale pentru indigestie.
Cauzele indigestiei
Indigestia poate avea diferite cauze iar unele dintre ele sunt asociate stilului de viata al persoanei. Conform Clinicii Mayo, pacientii exagereaza sau mananca prea repede; alimente uleioase, grase sau prea picante; consuma prea multa cofeina, ciocolata, bauturi carbogazoase si alcool; fumeaza, administreaza anumite medicamente impotriva durerilor, antibiotice si suplimente de fier.
Conform publicatiei, o persoana ar putea fi afectata de indigestie si daca sufera de anxietate.
Conform Health Line, anumite boli sau tulburari pot participa la aparitia indigestiei. Acestea sunt gastrita, pietrele la vezica biliara, ulcerul la stomac, ulcerul peptic, inflamarea vezicii biliare, ciroza, pancreatita acuta, tulburari generale de anxietate, insuficienta cardiaca congestiva, boala celiaca, chisturi ovariene si sarcina.
Semnele si simptomele indigestiei
O persoana care sufera de indigestie poate prezenta multiple semne si simptome. Conform WebMD, acestea includ dureri abdominale, senzatia de arsura, balonarea, greturi si stari de voma, ragaituri si gaze, un gust acid in gura si chioraiala stomacului.
Remedii naturale pentru indigestie
Desi medicamentele va pot ajuta sa scapati de indigestie, remediile de acasa pot fi o optiune non-farmaceutica mai ieftina prin care sa puteti ameliora aceasta tulburare.
Otetul de mere
Unul dintre cele mai cunoscute tratamente pentru indigestie este otetul de mere. Conform Top 10 Remedii Naturale, otetul de mere sustine functiile stomacului, adica ajuta la descompunerea si digerarea mancarii pentru a extrage nutrientii vitali din alimentele consumate.
Mai mult, in ciuda formatului sau slab acid, are un efect de alcalinizare care ajuta la mentinerea indigestiei sub control.
Conform publicatiei, persoana ar trebui sa adauge o lingurita din otetul de mere nefiltrat intr-o o cana cu apa. Apoi, o lingurita de miere. Pentru o alinare imediata, amestecul trebuie consumat de doua sau trei ori pe zi.
Izma
Izma este un alt remediu pentru indigestie. Conform Revistei Best Health, uleiul sau ajuta la tratarea spasmelor musculare din zona intestinala si amelioreaza starile de greata.
Conform publicatiei, persoana ar trebui sa administreze o capsula sau doua a cate doi mililitri sau o lingurita de ulei de 3 ori pe zi, intre mese.
De asemenea, persoana ar putea adauga o lingurita sau o lingurita si jumatate de izma uscata intr-o cana de apa calda. Ceaiul poate fi consumat cald sau rece. Desi este un remediu eficient impotriva indigestiei, nu este cea mai buna optiune pentru persoanele care sufera de arsuri gastrice.
Aloe Vera
Pentru unele persoane, aloe vera ar putea deveni un remediu interesant cand vine vorba de indigestie sau dispepsie. Conform Everyday Roots, ajuta la reducerea inflamatiilor in cazul tulburarilor precum arsuri gastrice, in care tractul gastroesofagian este iritat sau inflamat.
Asa cum este precizat de publicatie, persoana ar trebui sa bea jumatate de pahar de suc din aloe vera inainte de masa.
De tinut minte in timp ce consumati suc din aloe vera ar fi ca acesta poate actiona precum un laxativ; prin urmare, poate grabi functiile intestinale si eliminarea.
Preventia
De obicei, indigestia poate fi prevenita, din moment ce rezulta in urma unor alegeri ce tin de stilul de viata. Conform EMedicine Health, persoana nu ar trebui sa mestece cu gura deschisa pentru ca asta va cauza inghitirea concomitenta a aerului, agravand indigestia.
Totodata, persoana ar trebui sa manance lent si sa mestece complet mancarea. Fluidele ar trebui consumate dupa masa, nu in timp ce mancati. Pe langa asta, ar trebui sa evitati sa mancati seara, alimentele uleioase si pe cele picante.
Indigestia nu este la fel de grava precum alte tulburari gastrointestinale, vorbind aici despre diaree sau cancerul gastric; cu toate acestea, produce disconfort persoanei, afectandu-i programul activitatilor zilnice.
Astfel, individul ar trebui sa ia in considerare un consult medical pentru a primi o evaluare, o planificare, aplicarea tratamentului, sfaturi medicale si pentru a-i fi evaluate rezultatele.
Este important sa reflectam la informatiile prezentate in acest articol si sa ne formam o opinie proprie pe baza lor. Consider ca autorul a reusit sa transmita mesajul sau intr-un mod clar si concis.
Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Argumentele sunt bine sustinute si documentate, iar concluziile trase sunt pertinente si bine argumentate.
Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a clarificat multe aspecte legate de subiect. Autorul a abordat problema intr-un mod obiectiv si informativ, ceea ce mi-a fost de mare ajutor.
Articolul este foarte interesant si mi-a deschis noi perspective asupra subiectului discutat. Sunt de acord cu autorul in privinta argumentelor prezentate si consider ca este important sa ne informam corect inainte de a emite o opinie.