Boala ochilor uscati sau sindromul ochiului uscat apare in momentul in care glandele lacrimale nu produc destule lacrimi pentru a lubrifia ochii. Aceasta tulburare poate deveni dureroasa si inconfortabila. Poate fi cauzata atat de factori de mediu, cat si de factori medicali.Toate acestea pot conduce la inrosirea ochilor, la inflamatii, iritatii si senzatia de uscare a respectivei zone. Sindromul ochiului uscat este numit keratoconjunctivita sicca sau doar ochi uscati.

Simptomele ochilor uscati
Conform NHS UK, simptomele ochilor uscati includ:

– Vedere incetosata
– O senzatie iritanta, dureroasa si ca ambii ochi sunt uscati
– Usoara sensibilitate
– Ochi obositi
– Mucus in sau in jurul ochilor
– Senzatia ca aveti ceva in ochi
-Inrosirea globului ocular

Factorii ce pot cauza uscarea ochilor:
– Alergii
– Imbatranirea
– Anumite tulburari medicale
– Anumite medicamente
– Lentilele de contact
– Factori de mediu

Remedii naturale pentru tratarea ochilor uscati:
1. Adaugarea acizilor grasi in dieta
Adaugarea acizilor grasi omega-6 si omega-3 in dieta va poate ajuta sa alinati simptomele si semnele ochilor uscati. Acestea sunt disponibile prin suplimente si prin anumite alimente, precum somonul, semintele de in, uleiurile vegetale si sardine.

2. Clipiti mai des
Privirea indelungata a monitorului de la computer va poate reduce numarul de clipiri pe minut. Prin urmare, incercati sa clipiti mai des atunci cand stati la calculator.

Un alt truc simplu prin care va puteti pastra ochii umezi atunci cand folositi calculatorul ar fi sa va amplasati monitorul sub nivelul ochilor. Astfel, nu mai trebuie sa va deschideti ochii la fel de mult, ceea ce va ajuta la intarzierea evaporarii lacrimilor intre clipiri.

3. Hidratati-va
Fiecare parte a corpului are nevoie de apa pentru a-si pastra starea de sanatate, iar asta include si ochii. Consumul de apa va poate ajuta sa ii pastrati umezi.

Dar nu asteptati pana cand va este sete pentru a bea apa. Daca asteptati sa simtiti setea, s-ar putea sa fiti deja deshidratati.

In schimb, beti cel putin 8-10 pahare in timpul zilei. Daca nu va place apa simpla, orice alt lichid care nu contine cofeina sau alcool va functiona. Se pot pune in calcul si alimentele bogate in apa, precum pepenele verde sau castravetele.

O metoda prin care puteti fi siguri ca sunteti hidratati este sa va verificati urina. Daca are o culoare usor galbuie sau este incolora, atunci ati reusit sa va mentineti nivelul de hidratare.

4. Comprese calde
Lacrimile sunt formate din apa, ulei si mucus. Ochii vostri au nevoie de toate aceste elemente pentru a fi sanatosi si umezi. Pleoapele inflamate si uscate ar putea favoriza coagularea uleiurilor, ducand la secarea glandelor din jurul ochilor si la uscarea propriu-zisa a globului ocular.

Cum sa:
1. Pentru a scapa de iritatii si de senzatia de uscaciune, umeziti un servet curat folosind apa calda, stoarceti-l si puneti-l pe ochiul inchis pentru 1 minut.
2. Folosindu-va degetele, apasati incet pe marginile pleoapelor. Astfel, veti usura scurgerea depunerilor de ulei. Caldura si umezeala vor ajuta la eliberarea depunerilor de ulei din glande.
3. Umeziti servetul in mod regulat, asa incat va ramane cald. S-ar putea sa aveti nevoie de comprese calde zilnic pentru a reusi sa va scadeti inflamatiile, chiar si dupa ce ochii vor fi mult mai bine.

2 thoughts on “4 metode prin care puteti trata ochii uscati

  1. Mi-a placut modul in care autorul a structurat informatiile, facandu-le usor de inteles si retinut. De asemenea, apreciez exemplele practice oferite pentru a ilustra conceptele prezentate.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Am descoperit multe informatii noi si utile citind acest articol.

Comments are closed.