AcasăDiverseRemedii de acasa pentru pintenii ososi

Remedii de acasa pentru pintenii ososi

Pintenii ososi sunt excrescente sau proeminente in cadrul articulatiilor. De obicei, apar odata cu trecerea anilor, ceea ce inseamna ca probabilitatea aparitiei unor pinteni ososi creste spre batranete. Persoanele cu osteoartrita sunt mai predispuse sa prezinte aceasta particularitate datorita leziunilor considerabile la nivelul oaselor.Si persoanele supraponderale prezinta un risc marit de a suferi in urma acestor pinteni ososi din cauza presiunii marite asupra articulatiilor. Aproape fiecare activitate fizica ce duce la uzarea excesiva a articulatiilor sau la abuz, precum efectuarea unor exercitii sau antrenamentele sportive, poate conduce la dezvoltarea respectivelor proeminente.

Prezenta pintenilor ososi poate fi identificata de obicei prin intermediul excrescentelor fine sau ascutite de sub piele. In mod cert, persoana va resimti durere si inflamatii. De cele mai multe ori, variatia miscarilor din articulatia in cadrul careia s-a format un pinten osos devine limitata.

Pe langa dureri, inflamatii si limitarea miscarilor, pintenii ososi pot cauza si alte cateva semne sau simptome. S-ar putea forma bataturi sau basici pe picior. Daca pintenii ososi s-au dezvoltat in cadrul coloanei vertebrale si afecteaza nervii prezenti in respectiva zona, ar putea cauza dureri sau senzatia de amortire in cadrul extremitatilor.

Consultul la medic ii va permite pacientului cu pinteni ososi sa urmeze un plan de tratament adecvat. Exista si alti cativa pasi pe care ar putea sa-i indeplineasca pentru a controla problema de acasa. In continuare, vom prezenta cele mai eficiente metode prin care puteti tine sub control semnele si simptomele pintenilor ososi:

Comprese reci

Citeste continuarea articolului aici: Remedii de acasa pentru pintenii ososi

RELATED ARTICLES

Cele mai populare