AcasăDiverseCauzele reale ale cancerului pulmonar

Cauzele reale ale cancerului pulmonar

Nu e niciun secret faptul ca fumatul tigarilor este direct legat de dezvoltarea cancerului pulmonar. Iar acest lucru nu ne mai surprinde. Este cel mai probabil ca aceasta boala letala sa apara daca plamanii sunt bombardati cu mii de chimicale intalnite in fumul de tigara, unele dintre acestea fiind cunoscute si sub numele de carcinogeni – agenti care activeaza cancerul.Cadrele medicale spun ca aproximativ 90% din cazurile de cancer pulmonar se datoreaza fumatului de tigari. Si nu numai fumatorii prezinta riscul dezvoltarii acestei boli. Chiar si nefumatorii pot fi afectati de cancer daca sunt expusi in mod constant la fumatul pasiv.

Se spune ca fumatul pasiv este incarcat cu mai multe chimicale decat cele pe care un fumator le inspira deoarece acestea au reusit sa treaca si de filtrul dublu reprezentat de filtrul tigarii si de cavitatea bucala a fumatorului. Cei care locuiesc in aceeasi casa cu un fumator au sanse cu 24% mai mari de dezvoltare a cancerului pulmonar decat celelalte persoane. Intradevar, fumatul pasiv va poate pune sanatatea in pericol si, in final, viata!

Conform expertilor, exista si alti factori de risc ce conduc la cancer pulmonar. Unul dintre ei este susceptibilitatea genetica. Asta inseamna ca este posibil sa dezvoltati respectiva boala daca una dintre rudele apropiate sufera de ea. Precum se poate sa va fi informat, anumite tipuri de cancer sunt ereditare.

Acest fapt demonstreaza ca nu numai fumatorii de tigari pot fi afectati de cancer pulmonar.

Expunerea la azbest, un material compus din fibre de silicati, este o alta cauza comuna pentru dezvoltarea cancerului pulmonar. In zilele noastre, folosirea azbestului este extrem de limitata datorita impactului pe care acesta il are asupra sanatatii, in special asupra sistemului respirator.

In trecut, azbestul era folosit in mare parte ca material in productia de izolatori termici si acustici. Persoanele care se expun constant la acest compus prezinta riscul dezvoltarii cancerului pulmonar, dar cei care fumeaza tigari se crede ca sunt mult mai susceptibili la aceasta boala decat cei care nu fumeaza.

Citeste continuarea articolului aici: Cauzele reale ale cancerului pulmonar

RELATED ARTICLES

Most Popular