AcasăDiverseAlegerea si amplasarea covorului in dormitor si in sufragerie

Alegerea si amplasarea covorului in dormitor si in sufragerie

Covorul reprezinta unul din elementele decorative care adauga culoare si creativitate camerei tale, transformand-o intr-una confortabila.

Alegerea si amplasarea covorului din living sau din dormitor, in general se face atunci cand piesele de mobilier si elementele decorative sunt alese deja.

Din acest motiv, in momentul achizitionarii covorului, fii atent la dimensiunea, forma, culoarea si modelul ales pentru a obtine decorul perfect. Stabileste intrebuintarea lui inainte de amplasare pentru a putea fi practic, functional si pentru a crea armonia necesara livingului sau dormitorului tau.

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi covorul pentru spatiile din locuinta ta, este materialul folosit pentru confectionarea acestuia, care trebuie sa fie unul calitativ, rezistent si usor de intretinut pentru a te putea bucura de achizitia ta o perioada mai indelungata de timp.

In continuare, iti prezentam criteriile necesare alegerii si amplasarii covorului din camerele locuintei tale.

Dimensiunea covoarelor

Spre deosebire de mochete, covoarele nu trebuie sa ocupe intreaga suprafata a incaperii. Au atat un rol practic, ce tine de confort, cat si un rol decorativ, oferind profunzime si interes incaperii. Intr-un living de dimensiuni mari, poti opta pentru covoarele cu laturi de 3×4 sau 2×3, in timp ce modelele mai mici sunt ideale pentru dormitoare sau livinguri de dimensiuni reduse.

Un covor mare poate fi asezat partial sub canapea si fotolii – asa cum recomanda, de altfel, si designerii de interior, pentru a ancora vizual mobilierul si pentru a crea senzatia unei zone de socializare bine delimitate.

Poti obtine un efect similar si daca asezi doar partea din fata a mobilierului pe un covor mai mic.

Daca dimensiunea covorului permite acest lucru, asaza-l intotdeauna sub picioarele din fata ale canapelei si fotoliilor, pentru ca in felul acesta camera va avea un aspect mai coerent.

Intr-un living de dimensiuni reduse, covorul poate fi asezat in fata canapelei doar daca aceasta este lipita de perete. Altfel, va arata stingher si decorul va parea dezordonat.

Culoarea covoarelor

Citeste continuarea aici: Alegerea si amplasarea covorului in dormitor si in sufragerie

RELATED ARTICLES

Most Popular

Placi de indreptat parulFeliatoarePelerineRochii sexyPrelungitoare si prizeTreninguriHelanciVictoria's SecretMese de sticlaGenti pentru scuteceBluze cu dantelaApa de toaleta pentru femeiSapunuri solideGeluri de rasFotolii balansoarSeturi de oalePortjartiereHair stylingGhiozdaneRochii de varaRechizite scolareCasute pentru copiiBicicleteBalsamuri de parEsarfeTelevizoare oferte de Black FridaySeringiScaune si fotoliiTricouri cu imprimeuManusi SkiJocuri de societateGhete piele naturalaFotolii tapitate cu stofa si piciodare din lemnTableteJachete damaPerne sezutFotolii copiiAdidasi dama negriDulapioare cu sertareAplice de peretePiloteAparate de masajSandale cu tocSampoanePantofi barbatiCercei din aurRame ochelariMobila livingSuporturi de pixRochii tricotate